Miért vagyunk pesszimisták?
2014-01-25
Pénzhasználat tanítása gyerekkorban
2014-01-25

Menzareform

Chipsen, csokin és gyorséttermi hamburgereken felnövő nemzedék. A következő generáció fiataljai a helytelen táplálkozás miatt felnőtt korukban szív és érrendszeri betegségekben, túlsúllyal, cukorbetegségtől fognak szenvedni. Felmérések bizonyítják, hogy azok a rizikófaktorok, amelyek egy felnőtt táplálkozásában jelen vannak, már a gyerekeknél is megjelentek. Háromszor-négyszer annyi sót tartalmaz az az étel, amit nap mint nap esznek, magas a zsírtartalmuk. Megállítható ez a folyamat? Megszerettethetjük gyermekeinkkel az egészséges, tápláló ételeket?

Egy óvodás, iskolás korú gyermek a hétköznapokban általában csak este eszik otthon a családja körében, háromszor pedig a közétkeztetés keretein belül. Egyáltalán nem mindegy, mennyire egészségesek ezek az ételek. A közétkeztetés reformja  az egészséges táplálkozás irányába tett első lépésként csökkenti az ételek só, cukor és zsírtartalmát, több fehérjét, zöldséget és gyümölcsöt ír elő.